Elementer

Komplette byggeelementer for moderne konstruksjon

Hos Viken Element og Econdo Production er vi eksperter på produksjon og leveranse av skreddersydde bygge-elementer i tre.

Vi tilbyr en rekke konstruksjonsløsninger, inkludert fasadeelementer med integrerte vinduer, isolasjon, PE-folie (Diff-sperre) og utlekting. Utvendig kan vi levere både liggende og stående kledning, eller alternativ med fibersementplater. Vi tilbyr også bjelkelag- og takelementer eller takstoler, alt tilpasset ut fra kundenes ulike spesifikasjoner og behov.

Vi er stolte over å tilby et omfattende utvalg av prefabrikerte elementer, med en produksjonskapasitet på mellom 1700 og 2100 kvadratmeter varierte elementer.

Teknologi og produksjon

Med bruk av avansert teknologi i produksjonsprosessen, kan Econdo Production enkelt tilpasse sine produkter til kundespesifikke ordre og design. Produksjonen er effektiv og organisert i fem stadier:

  1. Design
  2. Pre-cut
  3. Bygging av elementene på montasjebordene
  4. Pakking
  5. Opplasting og levering
Fabrikk Viken Element

Forberedelse av råmaterialer

Econdo Production henter råmaterialer fra anerkjente skandinaviske og litauiske leverandører. Våre prosesser sikrer alle krav til kvalitet og holdbarhet for klasse C16 og C24. Ved hjelp av CNC Hundegger K2i (pre-cut-sag), bearbeides trevirket til bygnings-elementer.

Elementer fra fabrikken Viken Element

Montering

I monteringsfasen settes trevirket sammen til elementramme og reisverk, før det fylles med isolasjon, plastes, utlektes og eventuelt påmonteres fasadekledning.

Elementer fra Viken Element

Pakking

Hvert element pakkes nøye for å bevare kvaliteten under transport og lagring, beskyttet mot varierende vær- og klimaforhold.

Levering

Gitt de store dimensjonene på elementene vi produserer, krever transporten høy grad av sikkerhet. Vi samarbeider derfor med anerkjente logistikkpartnere for å sikre pålitelig levering av våre produkter.

FABRIKK

Vår fabrikk har kapasitet til å produsere 60 000 m² elemeter i året

Vi produserer elementene i vår egen moderne fabrikk, hvor en strømlinjeformet og industriell produksjon sørger for at vi kan levere et sluttprodukt med riktig og høy kvalitet.

Vår fabrikk har stor kapasitet til å produsere kvalitetsprodukter på kort tid, og dette gjør at tiden fra bygget er bestilt, til det ankommer byggeplassen, er kort.

Våre ingeniører konstruerer elementene ut fra ferdig prosjekterte tegninger. Videre overtar våre erfarne ansatte – i samarbeid med automatiserte maskiner – jobben med å bearbeide råmaterialene og bygge sammen elementene til et ferdig produkt som er klart for å sendes til byggeplassen.

Alle materialer leveres av CE-godkjente leverandører. Det sikrer høy og jevn kvalitet på alle bygningsdeler.

Transport

De ferdige elementene transporteres på lukket lastebil fra fabrikken direkte til byggeplassen, godt beskyttet mot fuktighet, vær og vind helt fram til leveringsadressen. Vi har mange års erfaring med logistikk, transport og innfortolling, og det gjør at produktene våre leveres punktlig og ut fra inngåtte avtaler.

Oppfølging

Når leveransen ankommer byggeplassen, gjøres det en rutinemessig mottakskontroll for å avdekke eventuelle transportskader eller lignende.

Videre har vi løpende kvalitetsoppfølging under selve monteringen og en avsluttende ferdigbefaring for å sikre at vi overleverer et godt produkt til deg som byggherre.

Prosjektering

Prosjekteringsteamet vårt består av en prosjekteringsleder og flere konstruktører/ designere. Flere av våre medarbeidere har Master- eller Bachelorgrad i byggeteknikk eller arkitektur, og har alle mer enn 5 års arbeidserfaring.

For å levere presise og innovative løsninger benytter vi avansert programvare tilpasset for design av trekonstruksjoner og prefabrikkerte bygg. Dette fleksible verktøyet muliggjør nøyaktige konstruksjonsberegninger og naturtro 3D-visualiseringer.

Når du velger oss, mottar du en helhetlig tjeneste fra en og samme leverandør. Vi styrer hele prosessen fra forberedende byggdesign og visualisering fram til den endelige produksjonen og montering av prosjektet ditt.

Et tilbud fra oss er utformet for å spare våre klienter for både tid og kostnader, samtidig som vi sikrer sammenheng og kvalitet gjennom alle prosjektets faser.

Vi hjelper deg med prosjektering av ditt bygg - Viken Element